Tavaszi zöldségleves
A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket karikákra, a
zellert meg a karalábét kockákra vágjuk. Egy fazékban
vajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a sárga- és fehérrépát,
a zellert és a karalábét, majd ha ezek egy kicsit puhultak,
hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukorborsót is.
Beletesszük az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet, felöntjük az alaplével, megsózzuk, majd újraforrás után jó 10 percig főzzük. A zsenge zöldségeknek
nem kell sok idő, hamar megpuhulnak.
Levesbetét
Közben elkészítjük a levesbetétet: a puha vajat összekeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A nokedliszaggatón keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és pár perc alatt készre főzzük.