Tejes-bikavéres tanyasi kakascomb libazsíros pirítóssal
A combokat római tálba tesszük, ráöntjük a bikavért meg a
tejet, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Libazsírt adunk hozzá, rárakjuk a tál tetejét, és kemencébe (sütőbe) tesszük, ahol 130 fokon 3 óra hosszáig puhul. A kakastaréjt megabáljuk hagymával és fokhagymával. Az előzőleg beáztatott babot sós vízben megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Rátesszük az elkészült kakastaréjt, a babot, valamint a felkockázott paprikákat, a darabolt újhagymát meg a salottahagymát. Ha a combok elkészültek, levesszük a tetőt a tálról, és magasabb hőfokon pirosra sütjük. A kenyeret felszeleteljük, és a libazsíron serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor ráhalmozzuk a ragunkat.