Tejfölös gombaleves

Kevés zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott leveszöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), elkezdjük párolni. Hozzáadjuk öt perc múlva a szintén apróra metélt édesburgonyát is. Ha a zöldségek roppanósra dinsztelődtek, rászórjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, az összevágott petrezselyem zöldjét és a megtisztított, felszeletelt gombát.

Ha mindez jól átforrósodott, és a gomba elkezdi ereszteni a levét, felöntjük a zöldségalaplével (vízzel), és összefőzzük. Közben az egy evőkanálnyi lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és behabarjuk vele a levest. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Fánk kisokos a különlegestől a hagyományosig!

A jó csirke titka – inkább kevesebbet, de jobbat

kaloria 230 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink