Nyersen felkockázzuk a csülköt.
Pár evőkanál zsiradékon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, öntünk rá kis vizet, és kevergetve pároljuk. Ha elfőtt már róla a víz, és megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a babérlevelet, meghintjük őrölt pirospaprikával, átkeverjük, és már öntjük is fel egy pici vízzel. Só nélkül pároljuk fedő alatt, időnként ránézünk, megkeverjük, öntünk alá vizet, ha szükséges.
Ha már majdnem puha a hús, felöntjük 1-1,5 liter vízzel, beleszórjuk az összevágott majoránnát, elkezdjük forralni.
A púpozott evőkanál lisztet kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, belevegyítjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk.
Összegyúrjuk a tojást annyi liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk, és beleszaggatjuk a csendesen fővő levesbe. Ugyanekkor szórjuk bele a kockára vágott kelkáposztát is, és már csak pár percig forraljuk, amíg a csipetke megfő és a káposzta még roppanós marad.