Kelkáposztás borscsleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Kockákra vágjuk a marhahúst, rádobjuk a hagymára és körbesütjük. Hozzáadjuk a két gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Eleinte biztosan nem kell alá folyadék, mert majd a hús ereszt ki eleget. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá pici vizet. Ha már majdnem megpuhult a hús, felöntjük másfél liter zöldségalaplével (vízzel). Beletesszük a megtisztított, vékony csíkokra felvágott sárgarépát, céklát és petrezselyemgyökeret is. Amikor már roppanósra főttek a zöldségek (pár perc), akkor megy a levesbe a kockákra vágott kelkáposzta, azzal már csak nagyon rövid ideig forraljuk.

kaloria 250 CAL
ido 185 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.