Tejfölös kelkáposztaleves füstölt hússal

Nyersen felkockázzuk a csülköt.

Pár evőkanál zsiradékon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, öntünk rá kis vizet, és kevergetve pároljuk. Ha elfőtt már róla a víz, és megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a babérlevelet, meghintjük őrölt pirospaprikával, átkeverjük, és már öntjük is fel egy pici vízzel. Só nélkül pároljuk fedő alatt, időnként ránézünk, megkeverjük, öntünk alá vizet, ha szükséges.

Ha már majdnem puha a hús, felöntjük 1-1,5 liter vízzel, beleszórjuk az összevágott majoránnát, elkezdjük forralni.

A púpozott evőkanál lisztet kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, belevegyítjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk.

Összegyúrjuk a tojást annyi liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk, és beleszaggatjuk a csendesen fővő levesbe. Ugyanekkor szórjuk bele a kockára vágott kelkáposztát is, és már csak pár percig forraljuk, amíg a csipetke megfő és a káposzta még roppanós marad.

Kelkáposztás borscsleves

 

kaloria 370 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink