Forrás: Pásztor Tünde

Tejfölös lepény tökkel

Felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt egy kis cukros vízben. Hozzáadjuk a liszthez. Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, az elmorzsolt bazsalikomot, a sót. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Kidagasztjuk, majd letakarva pihentetjük. Ha a duplájára kelt, akkor finoman lisztezett felületen kinyújtjuk, és beleterítjük egy kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe.

A kis pohár tejfölt megsózzuk, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, rákenjük a nyers tésztára. Hagyjuk még kelni egy kicsit a konyhapulton (10-15 perc), majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, félig megsütjük.

Amíg sül, a zöldségeket szükség szerint megtisztítjuk, és apró kockákra felvágjuk. Jól összekeverjük, és rászórjuk a félig megsült tejfölös tésztára, s együtt addig sütjük, míg a tészta széle szépen meg nem pirul, közben a tetején lévő zöldségek pont roppanósra sülnek. Ha kész, megszórjuk durva szemű sóval, majd ha kicsit hűlt, felkockázzuk.

 

Krumplilaskába töltött gyökérzöldségek  tejföllel

kaloria 210 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink