Tejfölös ropogós kosárkák

A balatonkeresztúri Barta Áronné minden héten süt valami édességet, mert férje és két nagy fia igen édesszájú. Ez a finom apróság nagyon változatosan készíthető, pakoljuk meg jól friss gyümölccsel, minél többfélével, hogy a szemnek is örömet szerezzen.

  1. A mézet felforrósítjuk, elkeverjük a zabpehellyel, megvárjuk, míg kézmeleg lesz, majd kis kosárformákba nyomkodjuk.
  2. Amíg teljesen kihűl, összeállítjuk a krémet. A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd forrásig melegítjük. Összekeverjük a tejfölt a cukrozott tejszínhabbal, majd hőkiegyenlítéssel beleforgatjuk a zselatint is. Hagyjuk egy kicsit dermedni a krémet, majd, ha már szilárdul, a kis kosárkákat megtöltjük vele. A tetejüket megmosott, megszárított, szükség szerint felszeletelt idénygyümölccsel kirakjuk. Ha nagyon soká fogyasztjuk el, akkor érdemes kevés tortafényt elkészíteni a csomagoláson lévő utasítás szerint, és ecsettel átvonni a gyümölcsöket.

Vaníliás csodakocka

Mindenmentes csokoládés cupcake készítése

kaloria 210 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink