Forrás: Pásztor Tünde

Tejfölös édeskáposzta-leves füstölt hússal

Tejfölös édeskáposzta-leves füstölt hússal

Finomra vágjuk a hagymát, és megdinszteljük a zsiradékon. A tűzről levéve belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Fűszerezzük az őrölt köménnyel, a zúzott
fokhagymával, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzátesszük a kockákra vágott csülköt is. Kevés vizet öntünk alá, belerakjuk a babérleveleket, és visszatéve a tűzhelyre lefedve addig pároljuk, míg a hús majdnem teljesen meg nem puhul. Időnként pótoljuk az elforrt levet. Felöntjük kétliternyi vízzel, beledobjuk a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Ha felforrt, rögtön behabarjuk a kis vízzel és tejföllel elkevert csapott evőkanálnyi liszttel.
Egy tojásból és annyi lisztből, amennyit felvesz, galuskatésztát kavarunk, és amint felforrt a leves, beleszaggatjuk. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott
édes káposztát is. Készre főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Tálalásnál kínálhatunk mellé tejfölt.

kaloria 410 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink