Forrás: Pásztor Tünde

Tejfölös hagymalepény

Tejfölös hagymalepény

Egy nagy tálba szórjuk a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést vájunk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, belekeverünk 3 evőkanál lisztet, és 15 percig hagyjuk felfutni. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a sót, az étolajat és két egész tojást, kidagasztjuk. Letakarva félórán át hagyjuk kelni. Utána nagy téglalapot nyújtunk belőle, és kizsírozott vagy sütőpapírral fedett sütőlemezre terítjük. A vajon öt percig
sütjük a karikákra vágott hagymát és a felcsíkozott sonkát. Elosztjuk a nyers tészta tetején. Egy kis edényben összekeverjük a tejfölt három egész tojással, egy evőkanál olajjal, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, őrölt pirospaprikával, végül belekeverjük a lereszelt sajtot
is. A lepény tetejére öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a felaprított snidlinggel.

kaloria 810 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink