Tejfölös malacleves
A malac tüdejét, máját megmosom, a veséjét külön alaposan megtisztítom, kettévágva bő vízben átmosom.
Az egészet 1,5 liter, forrásban lévő sós vízbe teszem, 5 percig főzöm, majd kiszedem és apróra vagdalom. A sertészsíron üvegesre pirítom az apró kockákra
vágott hagymát, beleteszem a húst, egy keveset még pirítom. Behintem liszttel, késhegynyi édesnemes pirospaprikával, megkeverem, és azonnal felengedem kb. 2 dl hideg vízzel. Végül ráöntöm azt a vizet, amiben a májat, a tüdőt és a vesét előfőztem. Kis sót, parányi cukrot, 2 evőkanál fehérbor- vagy tárkonyecetet, 2 babérlevelet
és 2 evőkanál mosott, tisztított rizst adok hozzá. Félórát főzöm lassú tűzön gyöngyöztetve. Tálalás előtt 1-1,5 dl
sűrű tejfölt keverek hozzá.