Forrás: Jakabffy László

Tejfölös vargányaleves

Tejfölös vargányaleves

A gombát bő vízben többször leöblítjük, hibás részeit kivágjuk, és vékony szeletekre aprítjuk. A sárga- és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát forró zsiradékban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az apróra vágott petrezselyem zöldjének a felét. Pár percig együtt pirítjuk, azután beletesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg levet nem ereszt. Felöntjük 1,5 liter csirkealaplével vagy vízzel, sózzuk és borsozzuk.
Amikor a leves megfőtt, két evőkanál lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítjük. Egyet rottyantunk rajta, közben elkészítjük a vajas galuskát: egy tojást habosra keverünk a puha vajjal, majd annyi lisztet szórunk bele, amennyit felvesz. Megsózzuk, és kiskanállal apró galuskákat szaggatunk belőle a forrásban lévő levesbe. Tálaláskor a maradék petrezselyem zöldjével díszítjük.

kaloria 230 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Jakabffy László

Ajánlataink