Tejszínben sütött citromos-bazsalikomos csirke párolt-sült újkrumplival

Mérettől függően félbe- vagy negyedbe vágjuk a csirkecombfiléket. Megsózzuk, és egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre vágott salottahagymát. Ráreszeljük a citrom héját, rászórjuk az összevágott bazsalikomot. Kicsit sütjük mindezt, majd meghintjük a durvára tört narancsos borssal, rálocsoljuk a tejszínt, a citrom levét, és kis lángon addig forraljuk, míg a hús teljesen meg nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik.

Alaposan megmossuk a krumplit, majd egy dörzsiszivaccsal ledörgöljük a héját. Átöblítjük, beletesszük egy vastag talpú serpenyőbe. Meghintjük kis sóval, teszünk rá egy fedőt, és a saját gőzében pároljuk. Pár perc alatt megpuhul. Levesszük a fedőt, és időnként megkeverve pirosra sütjük.

Zöldfűszeres, egészben sült csirkemellfilé borsópürével, sült burgonyával

kaloria 610 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink