Meghámozzuk a tököt, elfelezzük, kikaparjuk a közepét. A húsát zöldségcsíkozóval szép vékony, hosszú csíkokra felvágjuk.
Egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Rádobjuk a nagyon vékonyra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és roppanósra pároljuk.
Hozzáforgatjuk az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk, fél percig kevergetve sütjük. Hozzákeverjük a tökspagettit, együtt még pár percig pároljuk, de nem szabad megpuhítani, akkor jó, ha még kicsit roppanósak maradnak a szálak.
Végül ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, ismét sózzuk és borsozzuk.
A négy nagy burgonyát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra felvágjuk, és konyharuhával teljesen szárazra töröljük. Bő zsiradékot forrósítunk, és kisebb adagokban ropogósra sütjük benne a krumplit. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, és azonnal tálaljuk a tökspagetti köreteként.