Tökös csirke

  1. Megmossuk és leszárítjuk a húst, végül közepesen vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd mindkét oldalát kevés zsiradékon szép pirosra sütjük.
  2. Egy másik serpenyőben egy evőkanálnyi vajon megpirítjuk a centi vastagra vágott, megsózott friss, zsenge tököt (ha igazán zsenge, akkor még a héját sem kell leszedni).
  3. A mártáshoz felmelegítjük az 5 dkg vajat, rászórjuk a púpos evőkanálnyi lisztet vagy keményítőt, és amikor már kezd felhabzani, beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt a tejföllel és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel, a mártáshoz öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  5. A legvégén frissen facsart citromlével ízesítjük. Tálalás: mindegyik hússzeletre rakunk egy-egy szelet sült tökkarikát, és leöntjük a kapros mártással. Nagyon jól illik mellé a pirosra sütött újkrumpli.
kaloria 440 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink