Meghámozzuk a vöröshagymát, és nagyon apróra felvágjuk.
Két evőkanál vajat teszünk egy nagyobb lábasba, beleszórjuk a hagymát, megsózzuk, és elkezdjük párolni, s gyakran megkeverjük.
Közben meghámozzuk a burgonyát is, apró kockákra felvágjuk.
Ha a hagyma már kezd üvegesedni, rászórjuk a krumplit is, és pár percig pároljuk együtt, továbbra is gyakran keverve.
Ekkor ráöntjük a borsót is, beleszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét, cukrozzuk, pici vizet öntünk rá, hogy legyen miben megfőnie a zöldségeknek. Ha kell, kicsi só is mehet még hozzá.
Ha az egész puhára főtt, akkor ráöntjük a tej és a tejszín keverékét, összerotyogtatjuk.
A főtt zöldségeknek körülbelül a harmadát kivesszük, botmixerrel pürésítjük, majd visszakeverjük a lábasban maradt részhez, ez fogja az ételt sűríteni. Összeforraljuk. Jól illik hozzá a sült virsli.