Tejszínes borsófőzelék burgonyával

Meghámozzuk a vöröshagymát, és nagyon apróra felvágjuk.

Két evőkanál vajat teszünk egy nagyobb lábasba, beleszórjuk a hagymát, megsózzuk, és elkezdjük párolni, s gyakran megkeverjük.

Közben meghámozzuk a burgonyát is, apró kockákra felvágjuk.

Ha a hagyma már kezd üvegesedni, rászórjuk a krumplit is, és pár percig pároljuk együtt, továbbra is gyakran keverve.

Ekkor ráöntjük a borsót is, beleszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét, cukrozzuk, pici vizet öntünk rá, hogy legyen miben megfőnie a zöldségeknek. Ha kell, kicsi só is mehet még hozzá.

Ha az egész puhára főtt, akkor ráöntjük a tej és a tejszín keverékét, összerotyogtatjuk.

A főtt zöldségeknek körülbelül a harmadát kivesszük, botmixerrel pürésítjük, majd visszakeverjük a lábasban maradt részhez, ez fogja az ételt sűríteni. Összeforraljuk. Jól illik hozzá a sült virsli.

Zöldborsós csirkemáj

 

kaloria 310 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.