Tejszínes borsóleves túrógaluskával

Először a galuska hozzávalóit keverjük össze, mert ezt egy órán át pihentetni kell.

Közben megfőzzük a levest. A vajon elkezdjük párolni a feldarabolt répát a borsóval együtt. Ha a zöldségek már félig megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, felengedjük legalább egy liter vízzel.

Tovább főzzük, csendesen forraljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, a keményítőt kis vízzel csomómentesre keverjük, majd eloszlatjuk a tejszínben, és besűrítjük vele a levest.

Egy másik lábasban sós vizet forralunk, teáskanállal beleszaggatjuk a túrós galuskatésztát, megfőzzük, leszűrjük, és csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk a levesbe.

Klasszikus falusi zöldborsóleves

kaloria 370 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink