Tejszínes briós

Összekeverjük egy nagy tálban a kétféle lisztet, a cukrot, a sót, a tejport (vagy a burgonyapelyhet). Rámorzsoljuk az élesztőt. Langyosra melegítjük a tejet és a tejszínt, majd a tojással együtt hozzáöntjük a liszthez. Addig dagasztjuk, amíg nagyon lágy, de az edény falától elváló, sima tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, átgyúrjuk, és ismét hagyjuk kelni fél órát. Utána lisztes kézzel kigombócoljuk a tésztát, majd a gombócokból rudakat sodrunk. A rudakat feltekerjük, a végét az aljába belehajtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, távol egymástól, mert még nőni fognak. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percet pihentetjük.

A megkelt briósokat lekenjük felvert tojással, megszórjuk cukorral. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tropezienne-tortácska narancsos krémmel és őszibarackkal

kaloria - CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink