Tropezienne-tortácska narancsos krémmel és őszibarackkal

Először a tésztát készítjük el. A vaj és a felvert tojás kivételével minden hozzávalót a robotgép keverőtáljába teszünk. Vigyázzunk, hogy az élesztő a sóval és a cukorral közvetlenül ne érintkezzen. A tésztát 5 percig alacsony fokozaton dagasztjuk, majd további 10 percig magas fokozaton. A puha vajat kis adagokban hozzákeverjük és a tésztát további 5 percig dagasztjuk, mindaddig, amíg a sikérszálak ki nem alakulnak és a keverőedény falától el nem válik a tészta.

A tésztát áttesszük egy kelesztőtálba, lefedjük átlátszó fóliával, majd egy óráig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A pihenési idő letelte után a tésztát szorosan becsomagoljuk átlátszó fóliába, és legalább két órára, de akár egy éjszakára is betesszük a hűtőszekrénybe.

Előkészítünk egy 12 mélyedéses muffinsütő formát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk a mélyedéseket. A pihentetett tészta egyharmadát fél centi vastagra nyújtjuk, és a muffinforma mélyedéseinek megfelelő nagyságú körlapokat szúrunk ki belőle, belefektetjük őket a mélyedések aljába, a felületüket kissé benedvesítjük.

A maradék tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval két centi átmérőjű köröket szaggatunk belőle. 3-3 tésztakarikát egymást félig fedve sorba rakunk, feltekerjük és keresztben elfelezzük. Az így keletkezett pici rózsákat a formákban lévő tésztára helyezzük, egymástól kis távolságban. Amikor a tészta megkel, a rózsácskák össze fognak érni. A maradék tésztából további rózsákat formázunk és a kész rózsákra sorakoztatjuk. A formázott tésztát meleg helyen 1,5-2 órán keresztül kelesztjük.

Végül 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, majd rácsra téve lehűtjük.

Közben elkészítjük a narancsos krémet. A tejet egy főzőedényben felforraljuk. A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy edényben összekeverjük, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró tejet, majd visszatesszük a főzőedénybe, és a tűzön állandó keverés közben tovább főzzük (1-2 percig), amíg a krém be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a narancslikőrt, valamint a puha vaj felét. A maradék 125 g vajat robotgépben kihabosítjuk, és a kihűlt krémet kis adagokban hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük.

Összeállítás és díszítés: az őszibarackokat felkockázzuk. Néhány kockát félreteszünk. A kihűlt briósokat vízszintesen kettévágjuk. A krémet koncentrikus körökben a briósok alsó részére nyomjuk. Az őszibarackkockákat elosztjuk rajta, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a briósokra ráhelyezzük a tészták felső részét, a maradék őszibarackkockákkal díszítjük és meghintjük porcukorral.

Diós kelt tészta 

kaloria - CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.