Tejszínes, kapros harcsaleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megpároljuk egy kevés zsiradékon.
Meghámozzuk a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát áttörjük. Mindezt rátesszük a vöröshagymás alapra, együtt pároljuk pár percig.
Felöntjük a halalaplével, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha már félig puhák a zöldségek, beletesszük a levesbe a felkockázott harcsát és a zöldborsót. Öt percig főzzük még együtt. Végül belekeverjük a tejszínt, és tálalás előtt meghintjük összevágott kaporral.

Böjti harcsapaprikás kapros túrós csuszával

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

30 dkg harcsafilé

6 dl halalaplé

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

10 dkg gomba

1 marék fagyasztott zöldborsó

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csokor friss kapor

2 dl tejszín

zsiradék

őrölt fehér bors

Ajánlataink