Tejszínes kocka

Elektromos habverővel maximális fokozaton legalább öt percig verjük az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citrom reszelt héjával. Utána fakanállal beleforgatjuk a lisztet.

Egy nagy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.

Utána négy lapba vágjuk: először keresztben elfelezzük, majd az egyes lapokat félbevágjuk. Tehát mindegyik lapunk akkora lesz, mint a fél tepsi.

A krémhez habot verünk a tejszínből a mézzel és a porcukorral. Utána beledolgozzuk a sűrített tejet is.

Összeállítás: alsó lap, erre jön a krém harmada, aztán megint egy lap, krém, lap, krém, lap. Kézzel gyengéden lenyomkodjuk, és hideg helyen pihentetjük pár órát. Végül a tetejét megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk a süteményt.

Hófehérke

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.