A vajat felforrósítjuk, beletesszük a megtisztított, centis kockákra vágott répaféléket meg a kifejtett zöldborsót.
A zöldségeket félpuhára pároljuk, majd megszórjuk egy evőkanál liszttel, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, azután felengedjük körülbelül egy liter vízzel.
Sóval, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, beleöntjük a tejszínt, és a levest készre főzzük.
A daragaluskához egy fazékban sós vizet forralunk. A tojásokat feltörjük és felverjük. Annyi olajat adunk hozzájuk, amennyi a tojáslének a fele, majd belekeverünk annyi búzadarát, hogy viszonylag sűrű, de kissé még folyós masszát kapjunk. Megsózzuk, és félretesszük, hogy a dara megszívja magát a folyadékkal.
Amikor a massza eleget pihent és kellőképpen összeállt, három részre osztjuk. Az egyik adagba apró kockákra vágott sárgarépát teszünk, a következőbe finomra aprított petrezselyem zöldjét, a harmadikba pedig sós és enyhén cukros vízben megpárolt, majd pürévé tört zöldborsót.
A háromféle masszából vizes kézzel, egy evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és bő, sós vízben körülbelül 15 perc alatt kifőzzük.
A galuskákat leszűrjük, és tálalásig hideg vízbe tesszük, hogy ne száradjanak ki.