Tejszínes csirkeleves

Tejszínes csirkeleves

A zsírban megpirítjuk a megtisztított, felaprított hagymát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük a csontlével, belerakjuk a megtisztított csirkemellet. Sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ezután a levesből kiemeljük a csirkehúst,
kicsontozzuk és metéltre vágjuk.
Egy evőkanál vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest. Jól kiforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt elhabarjuk a tojással, a keveréket a leveshez adjuk. Beletesszük a maradék
vajat is, és habverővel addig kevergetjük, amíg a vaj elolvad. A forró levest a csirkemellcsíkokkal gazdagítva, petrezselyem zöldjével díszítve adjuk az asztalra.

kaloria 410 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.