Forrás: Ványi László

Tejszínes csirkemell őszibarackos rizzsel

Tejszínes csirkemell őszibarackos rizzsel

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk,
majd a vaj felén egy serpenyőben mindkét oldalán elősütjük. Amikor a hús kidobta a levét, hozzáadjuk a hideg vízzel kikevert étkezési keményítőt, és beleöntjük a tejszínt. Felforraljuk, lassú tűzön besűrítjük a mártást – a húsunk már el is készült. A rizst a felforrósított olajon kevergetve üvegesre pirítjuk, azután felöntjük annyi forró vízzel, amennyi a rizs térfogatának a kétszerese. Megsózzuk, és lefedve, takaréklángon puhára pároljuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, megfuttatjuk rajta a szegfűszeget, hogy jól kiadja az aromáját. Rátesszük az apró kockákra vágott barackot, kicsit átsütjük, megforgatjuk az illatos vajban, végül összekeverjük a párolt rizzsel.

kaloria 700 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink