Tejszínes eperkrém
Megmossuk az epret, kivágjuk a csutka körüli kemény részt, majd összeturmixoljuk a gyümölcsöt. Körülbelül a negyedét félretesszük. A háromnegyed részt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve megfőzzük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Ha kicsit hűlt, szitán áttörjük. Habot verünk a tejszínből. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. Kevés friss vízben oldódásig melegítjük. Az áttört eperpüré felét félrerakjuk a poharak tetejére, a többit a nyers eperpürével együtt beleforgatjuk a tejszínhabba, végül eloszlatjuk benne a feloldott zselatint is. Poharakba töltjük, majd a tetejére locsoljuk a maradék epervelőt. Egy-egy mentalevéllel díszítjük. Legalább egy órát hideg helyen dermesztjük.