Tejszínes karalábéleves rántott karalábéval
A karalábét meghámozzuk, a friss, zsenge leveleit félretesszük, és 8 szép szelet kivételével centis kockákra
vágjuk. A felforrósított vajon megpároljuk a karalábékockákat, és hozzáadunk egy jó maréknyit az
apróra vágott zsenge levelekből is. Megsózzuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor forr, hozzáadjuk a tejszínnel kikevert lisztet. Felöntjük körülbelül 8 dl vízzel, és a levest készre főzzük.
Levesbetét
A sajtszeleteket körbevágjuk akkorára, amekkorák a karalábékarikák. (A „hulladéknak” biztosan akad majd
gazdája!) Egymásra teszünk egy-egy karalábé- és sajtszeletet, majd lisztbe, felvert és megsózott tojásba, zsemlemorzsába forgatva duplán bepanírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük.