Tejszínes mandarintorta csokoládéforgáccsal

Tészta

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel kevert tésztát készítünk a sütőporral elvegyített lisztből, cukorból, az egész tojásokból, az olajból meg az ásványvízből. A tésztát kivajazott 24 cm-es tortaformába öntjük, majd a sütő középső részében 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Töltelék

Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk 1 zacskó habfixáló porral. A tejföllel megkenjük a tésztát. A mandarint lecsepegtetjük, majd kirakjuk vele a krémet. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, közben beleszórjuk
a reszelt narancshéjat. A tejszínkrémet a mandarinrétegre
simítjuk. Forgácsokra aprítjuk a csokoládét, majd a torta tetejére halmozzuk. A süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink