1. Tészta
Az 1. tészta hozzávalóiból kerek piskótát sütünk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Tészta
A 2. tészta hozzávalóiból is piskótatésztát készítünk, nagy, lapos tepsiben. Még forrón lisztezett deszkára borítjuk, megkenjük az előzőleg összeforralt lekvár-likőr keverékkel, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
2. Tészta tölteléke
Megcsináljuk a tortakrémet, négy alkotórészből fog összeállni. Elsőként egy kis tálban összekeverjük a narancshéjat a narancslével és a narancslikőrrel.
Tortakrém
A második elem egy főzött krém lesz, a négy tojássárgáját elkeverjük a cukrokkal, a keményítővel és egy kevés
tejjel. A többi tejet felforraljuk. Egy kevés forró tejet hozzákeverünk a cukros-keményítős tojássárgájákhoz, jól eloszlatjuk, aztán ezt a keverékeket hozzáöntjük a meleg tejhez, és nagyon kis lángon, folyamatosan kavarva besűrítjük. Harmadik összetevő a tejszínből vert kemény hab. Negyedik pedig a zselatinos sűrítőoldat. A zselatint
hideg vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, forró vízben feloldjuk. Kevergetve kihűtjük a főzött krémet, aztán óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal meg a narancshéjas narancslikőrrel. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a zselatint is, alaposan átkeverjük.
Összeállítás és díszítés
Összeállítjuk a tortát: a kerek piskótát két egyenlő lapba vágjuk, narancslikőrrel megcsöpögtetjük. A lekváros piskótatekercset négy egyenlő darabra vágjuk, és négyzet alakban ráfektetjük az alsó tortalapra. Rásimítjuk a krémet. A krém pont olyan magas legyen, mint a piskótarúd, így lesz szép a felszeletelt torta. A tetejére tesszük a másik kerek tortalapot, ha maradt krém, akkor a tetejére is mehet egy réteg. Két órára betesszük a mélyhűtőbe, utána már a normál hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt a tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal. Habrózsákkal, narancsszeletekkel és étcsoki forgácsokkal díszítjük.