Tejszínes sárgabaracktorta

Tejszínes sárgabaracktorta

A kávéport feloldjuk ½ dl forró vízben, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. Apránként hozzákanalazzuk a cukrot,
tovább verve a habot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, és apránként belecsorgatjuk a kávét. Végül hablapáttal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A tésztát kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A sárgabarackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük.
A krémet a kihűlt tésztalapra simítjuk, és a hűtőben körülbelül 4 órát hagyjuk dermedni. A tortát tálalás előtt kakaóporral megszórjuk, a szélére tejszínhab rózsákat
nyomunk, és a félretett barackkal díszítjük.

Krém

A zselatint hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk 3 evőkanálnyi citromlében. A kefirt elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulalikőrrel. A barackot cikkekre vágjuk, kétharmad részét és a feloldott
zselatint a kefires masszába keverjük. A kemény habbá vert tejszínt – egy keveset félreteszünk a díszítéshez – ugyancsak a krémbe forgatjuk.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink