Tejszínes tökleves ropogós zöldségszalmával

Tejszínes tökleves

Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a nagyobb kockákra vágott tököt. Megszórjuk a curryvel, felengedjük a borral. Hozzáöntjük az alaplevet (vizet) és a tejszínt, sózzuk és borsozzuk. Körülbelül negyed óráig főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, ha selymesebben
szeretnénk, akkor finom szitán még át is szűrjük. Újra felforraljuk, belekeverjük a tejfölt és a tejszínhabot,
csipetnyi őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha kell, adunk még hozzá kicsi sót és borsot.

Zöldségszalma

Hajszálvékony csíkokra vágjuk a zöldségszalmához
a répát, a zellert meg a pórét. Forró olajban több adagban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. A kész levest tányérokba szedjük. Megcsepegtetjük a tökmagolajjal. Durvára vágott tökmaggal megszórjuk, végül ráhalmozzuk a zöldségszalmát. Azonnal tálaljuk.

kaloria 560 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink