Tejszínes-szőlős rolád

Tejszínes-szőlős rolád

A tojások fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. Váltakozva hozzáadjuk a fehérjehabot meg a keményítővel elkevert lisztet, végül belekeverjük az olvasztott vajat is. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, a konyharuha segítségével feltekerjük, és
hagyjuk kihűlni.
A narancs levét és reszelt héját a maradék cukorral felforraljuk, azután a meleg narancslében feloldjuk a zselatint. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a zselatinos narancslét. A piskótatekercset kihajtjuk, megkenjük a narancsos tejszín felével, rárakjuk a szőlő kétharmadát, azután újra összecsavarjuk. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és a piskótára tejszínhalmokat
nyomunk. A roládot szőlővel és narancshéjjal díszítjük.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.