Téli zöldségrakottas sertésszűzzel

Téli zöldségrakottas sertésszűzzel

A sárgarépát, a gyökeret, a zellert és a burgonyát meghámozzuk, és 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a kelbimbót megmossuk. Enyhén sós vízben roppanósra
főzzük. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a húst, sózzuk-borsozzuk, és forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A húsdarabokat
kiemeljük, és ugyanebben a serpenyőben, a megmaradt pecsenyelében zsírjára sütjük a felszeletelt gombát.
Egy nagy, lapos edényt alaposan kivajazunk. A megfőtt, lecsöpögtetett zöldségeket és a sült gombát szépen
elrendezzük benne. A zöldségek tetejére rátesszük a húsdarabokat.

Mártás

Összekeverjük egy kisebb tálban a mártás hozzávalóit, egyenletesen ráöntjük a húsos-zöldséges tálra. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink