Teljes kiőrlésű hamburgerzsemle

Összekeverjük a kovász alapanyagait. Letakarjuk, szobahőmérsékleten hagyjuk állni 5 órát.

Másnap a dagasztógépbe tesszük az összevágott kovászt, a kétféle lisztet meg a többi hozzávalót, és öt percig dagasztjuk közepes fokozaton. Ha kell, langyos vizet adhatunk még hozzá. Letakarjuk, és egy órát hagyjuk kelni. Lazán átgyúrjuk, 8-10 darabra vágjuk. Zsemléket formázunk úgy, hogy bal kézzel fogunk egy adag tésztát, jobbal pedig körbe aláhúzzuk a tésztát.

Sütőpapírt teszünk két tepsibe. Rárakjuk a zsemléket távol egymástól. Lekenjük a tetejét sós vízzel, és megszórjuk magokkal. Lenyomkodjuk óvatosan, hogy lapos legyen. Letakarjuk konyharuhával, még két órát kelesztjük. 180 fokra felfűtjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük.

Házi hamburgerzsemle fehér lisztből

kaloria 140 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.