Házi hamburgerzsemle fehér lisztből

Házi hamburgerzsemle fehér lisztből

Egy nagy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, belekeverjük a sót. Kis mélyedést vájunk a közepébe. Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy kávéskanálnyi cukrot. Öntünk rá egy kevés langyos tejet, és lisztet húzunk a tetejére. Hagyjuk, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő (körülbelül 15 perc). Hozzáöntünk még két deci langyos tejet, rászórjuk a maradék cukrot, és elkezdjük dagasztani. Szép fényes, közepesen kemény tésztát dagasztunk, ha szükséges, öntünk még hozzá langyos tejet. Ha már szépen összeállt a tészta, és elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk az olajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, közepes méretű zsemléket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz, mert még nőni fognak. Letakarjuk, ismét kelesztjük. Végül felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

kaloria 170 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.