Tempurában sült zöldségek csípős mártogatóval

Összekeverjük a jeges vizet a tojással, majd beleforgatjuk a 2 deci átszitált keményítőt. Nem szabad túlkeverni. A legcélszerűbb pálcikát használni, így biztosan nem keverünk hozzá túl sok levegőt. A zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges apró darabokra vágjuk. Egy jó nagy serpenyőben bő zsiradékot hevítünk közepes hőfokra. A feldarabolt zöldségeket először keményítőben megforgatjuk, utána belemártjuk a masszába, és rögtön tesszük is a felforrósított zsiradékba. Pár perc alatt megsütjük.

A mártogatóhoz jól elkeverjük az összes hozzávalót. Remekül illik mindenféle sült zöldséghez.

kaloria 320 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink