Szilágyi Istvánné azt írta, hogy a családja nagyon szereti a házias ízeket, és ő mindent meg is tesz, hogy változatossá tegye az étkezésüket. A következő sós aprósüteményt nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Kicsit munkás a kiflik megformázása, de ennyi az összes nehézség. A tészta nagyon jól kezelhető, másfajta sós süteményhez is ajánljuk.
Az élesztőt kicsi langyos tejben felfuttatjuk, és a tészta alapanyagait a sajt kivételével összedolgozzuk. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Ha jól összedolgoztuk, négy cipóra osztjuk. A cipókból egyesével körülbelül 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk.
A darált tepertőt a mustárral kikeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ebből a krémből egy-egy teáskanálnyit teszünk a körcikkek külső, széles végére. Egyesével feltekerjük a kis kifliket úgy, hogy közben kicsit nyújtjuk a tésztát, így jó sok tekerés jut egy-egy kis kiflire.
Kivajazott tepsibe rakjuk. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a lereszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben sütjük.