Bedörzsöljük a húst sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Beletesszük egy kis tepsibe, hozzátesszük a zsírt, a cikkekre vágott vöröshagymát, a két gerezd fokhagymát, öntünk alá pici vizet. Lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és még 20 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, végül szálakra szedjük, és összekeverjük az alatta lévő hagymás pecsenyezsírral és az ajvárral.
Ha kihűlt a hús, összeállítjuk a szendvicseket. A gyökérkenyeret hosszában félbevágjuk. Az alsó felét megkenjük a csilivel összekevert majonézzel. Ráhalmozzuk a salátakeveréket, azon elosztjuk a tépett húst. Erre jönnek a szeletelt zöldségek (hagyma, kápia, uborka) meg a sajt. A felső rész vágott felét is megkenjük a csilis majonézzal, majd rátesszük a megrakott alsó felére. Vastag szeletekre vágjuk.