Tépősaláta gombával és kacsasülttel
A kacsamell bőrös felét rombusz alakban bevagdossuk, megsózzuk, és bedörzsöljük a kétféle borssal. A húst bőrös felével lefelé fordítva zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Azután megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Az aprított kakukkfüvet és fokhagymát is hozzáadjuk, kevés vizet öntünk alá, és a 140 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Közben a keletkező pecsenyelével rendszeresen locsolgatjuk.
Egy tálban összekeverjük a megtisztított galambbegysalátát a kifilézett naranccsal, a kockákra vágott hagymával és a vékonyra szeletelt gombával. A mustárból, az ecetből, az olajból, a sóból és a borsból öntetet keverünk. A húst vékony szeletekre vágva a salátába forgatjuk. Az öntettel és kevés pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.