Tepsiben sült burgonya újhagymás túróval töltve

A burgonyákat lesúroljuk. Levágjuk a tetejüket, a belsejüket kivájjuk (a legcélszerűbb erre egy jó éles karalábévájó). A kiszedett burgonyarészekre nincs szükség, fűzhetünk belőlük egy jó levest, vagy csinálhatunk egy kis krumplipürét.

A kivájt krumplikat sütőlemezre tesszük, úgy, hogy a kivájt felük nézzen felfelé. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt félig megsütjük.

Amíg sül, összekeverjük a kétféle túrót az áttört fokhagymával és a felaprított újhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Belekanalazzuk az elősütött burgonyákba. Visszatoljuk a sütőbe, és 170 fokon készre sütjük. Tálalás előtt egy kis friss zöldséggel megszórjuk. Hagyományos módon elkészített fejes salátát adunk mellé.

Csirkével töltött alma

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink