Forrás: Pásztor Tünde

Tepsiben sült tarja almával, szőlővel, hagymával

Felszeleteljük a húst. Bedörzsöljük sóval, borssal, durvára tört korianderrel. Megmossuk, és héjastul felkarikázzuk az almát, a magházat kiszúrjuk. Meghámozzuk a vöröshagymát, keresztben felkarikázzuk. Kizsírozunk egy tepsit.

Belefektetünk egy szelet tarját, egyik oldalára egy szelet almát, a másikra egy szelet hagymát teszünk. Megint egy szelet hús következik, és így folytatjuk, amíg tartanak az alapanyagok. Beleszurkáljuk a zsályaleveleket (nem kell felaprítani, mert akkor túl erős lesz az íze).

Rálocsoljuk a bort, a maradék, megolvasztott zsírt, közé szórjuk a leszemezett szőlőt. Alufóliával lezárjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Másfél-két óra múlva leszedjük róla a takarást, és ha szükséges, rápirítunk.

Egészben sült szűzpecsenye paradicsommal töltve

kaloria 250 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink