ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc — SÜTÉS: 75 perc
Egy kis tálban összekeverjük az őrölt gyömbért az elmorzsolt majoránnával és bazsalikommal, az őrölt pirospaprikával és csilivel, a zúzott fokhagymával, 1-2 kávéskanál durvára tört fekete borssal.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd besózzuk. Egy nagy keverőtálba rakjuk. A zöldségeket szükség szerint hámozzuk, tisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezt is beleszórjuk a tálba a csirkeszárnyak mellé. Rászórjuk a házi fűszerkeverékünket, és kézzel vagy fakanállal nagyon alaposan összeforgatjuk.
Egy mélyebb sütőtálat vagy tepsit kikenünk zsiradékkal, beleszórjuk a befűszerezett csirkét és a zöldségeket. A maradék zsiradékot megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a tál tartalmát. Alufóliával letakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül egy órán át sütjük.
Ekkor levesszük róla a fóliát, és szükség szerint rápirítunk. Magában is nagyon finom, de a nagyobb étvágyúak ehetnek mellé valamilyen egyszerűbb köretet, párolt rizst, krumplipürét, esetleg kenyeret.