Tepsis oldalas
Az oldalast sózzuk-borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Megszórjuk köménnyel, sütőedénybe rakjuk. Mellé tesszük a zsiradékot, a paradicsomot és a paprikát, a félbevágott fokhagymafejet, valamint a hagymát, nagyobb darabokra vágva. Öntünk alá egy kis vizet, és alufólia alatt sütjük egy órát, 160 fokon. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, és még egy órácskát sütjük, hogy vajpuha és szép piros legyen.
Csípős paradicsomos zöldbab
Sós vízben roppanósra főzzük a zöldbabot. Ha megsült a hús, kiveszünk a zsírjából, és kiszedjük a sült fokhagymagerezdeket is. Lábasba rakjuk, rákanalazzuk a paradicsompürét, ízlés szerint teszünk hozzá az erőspaprikakrémből, beledobjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomokat. A tűzön jól átforrósítjuk, végül hozzáadjuk a zöldbabot. Pár percig pároljuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Burgonyarösztit kínálunk hozzá.