Tepsis tarja fehér babos mártással

Tepsis tarja fehér babos mártással

Beáztatjuk a babot egy éjszakára. A tarját centi vastagra felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, berakjuk egy tepsibe úgy, hogy lazán, egy rétegben elférjen, ne fedjék egymást a szeletek. Közédugdossuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, és a külső, piszkos leveleitől megfosztott, de nem gerezdekre bontott, hanem csak keresztben félbevágott fokhagymákat. Beledobunk egy babérlevelet, öntünk rá 20 dkg olvasztott zsírt, valamint 2-3 dl vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben szűk órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és a sütő hőmérsékletét felemelve rápirítunk. Leöntjük a bab áztatólevét, majd enyhén sós, babérleveles vízben félig megfőzzük. Hozzáadjuk a sült hús szaftját, rányomjuk két fél sült fokhagyma belsejét, és így ízesítve készre főzzük. A darabos bab felét kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük bele az egészben hagyott babszemeket is.

kaloria 380 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.