Tepsis tejfölös zöldség

Tepsis tejfölös zöldség

A zöldségeket előkészítjük. A konzervet leszűrjük. A fagyasztottat pici vízzel és sóval roppanósra pároljuk. A frisset forró sós vízben vagy gőz felett éppen csak megfőzzük. Egy lapos sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. Belesimítjuk a lecsöpögtetett, összekevert zöldségeket. Egy tálban a tejfölt kikeverjük a tojásokkal meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével, bazsalikommal vagy kakukkfűvel ízesítjük. Ráöntjük a tepsiben várakozó alapanyagokra. A tetejére morzsoljuk a maradék vajat. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 percig sütjük, míg a tojásos tejföl meg nem szilárdul. Különleges körete lehet egy pecsenyének, de önállóan is megállja a helyét.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink