Thai citromfüves eperlekvár

Thai citromfüves eperlekvár

Az epret megmosom, csumázom és negyedelem,
majd egy tálba teszem, és ráöntöm a cukrot. Óvatosan átkeverem, és folpackkal letakarom közvetlenül az eper tetejét. Egy napot áll. Másnap a két thai citromfű külső héját lehántom, végeit levágom, majd úgy vágom be hosszanti irányba, hogy a végén a „torzsa” rész
összetartsa azért. A citromot citruscsíkozóval lehámozom (vagy uborkahámozóval nagyon vékony csíkokra vágom), majd a levét kipréselem. A cukros epret lábasba öntöm át, és beleteszem a két citromfüvet meg a citromlevet és a héjakat is. Először csak lassú tuzön kevergetem óvatosan, hogy a cukor le ne égjen, de az eprek ne törjenek túlságosan. Forrás után még 15 percig hagyom főni, majd egy éjszakára ezt is hagyom állni. Másnap egy zacskó dzsemfixet keverek a szobahomérsékletu lekvárba, és felforralom. Öt perc után elzárom a lángot, kiszedem a citromfüveket, és sterilizált üvegekbe töltöm. Száraz
dunsztba teszem. A dzsemfix nélkül több cukor kellett volna bele, és tovább kellett volna főzni.

kaloria 770 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink