Tibáné füstölt húsos zöldborsója
Feltesszük főni a füstölt húst a babérlevéllel. Ha megfőtt,
kivesszük belőle a húst. A borsót feltesszük főni, annyi füstölthús-levet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Ha már puha, körülbelül a harmadát kivesszük, összetörjük (villával vagy botmixerrel), visszaöntjük, így kevesebb rántás kell majd a megfelelő sűrűség eléréséhez. Kevés olajból és két evőkanál lisztből világos rántást készítünk, berántjuk vele a főzeléket, jól kiforraljuk. Kicsi cukorral ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, adunk hozzá egy kis sót. Belekeverjük a tejfölt. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, olajon megfonnyasztjuk, a tűzről levéve elkeverünk benne egy evőkanál őrölt pirospaprikát.
Rádobjuk a kicsi kockákra felvágott, főtt füstölt húst,
öntünk alá pici vizet, és pár perc alatt összefozzük. Ezt a jóízű pörköltet kínáljuk feltétként a főzelékhez.