Tiramisutorta

Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma aljába simítjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 12 dkg cukorral, a tojássárgáját pedig krémesre keverjük a maradék 15 dkg kristálycukorral. A sárgájákhoz adjuk a mascarponét és a rumot, majd óvatosan hozzáforgatjuk a cukros fehérjehabot.

A tejszínt kemény habbá verjük az instant zselatinnal, majd összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krém egyharmadát elosztjuk a kekszes alapon. A piskótatallérokat megmártjuk a meleg kávéban, majd egymás mellé rakjuk a krém tetejére. Rákenjük a fehér krém harmadát, arra jön egy újabb adag kávéba mártott tallér, végül a tetejére a maradék krém. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt egy sablon segítségével megszórjuk kakaóporral.

Gesztenyés tiramisu pohárban

kaloria 320 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink