Tiroler Gröstl

Tiroler G’röstl

A csülköket egy fej vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, babérlevéllel és szemes borssal feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor már majdnem puhára főttek, a csülköket kivesszük a főzőléből. A füstöltet félretesszük, a másikat áttesszük egy tepsibe, meglocsoljuk sörrel, és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. A csülköket ezután kicsontozzuk, és 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítunk rajta egy fej apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd rátesszük a csülökkockákat, és az egészet jól összeforgatjuk, átpirítjuk. A krumplit héjában megfőzzük, karikára vágjuk, olajban pirosra sütjük. A sült burgonyát összekeverjük a csülökkel, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és tálalás előtt a tetejére csúsztatunk személyenként egy-egy tükörtojást.

kaloria 1250 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink