Tócsniban sült csirkemellcsíkok

Két centi széles csíkokra felvágjuk a csirkét, besózzuk, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a bundázó masszát.

A krumplit megpucoljuk, a reszelő finomabbik oldalán lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is. Rászórjuk a kicsire vágott póréhagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét meg a snidlinget, a majoránnát. Adunk hozzá egy egész tojást, sózzuk és borsozzuk, végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó sűrű legyen a massza (valószínűleg 2-3 púpozott evőkanálra lesz szükség).

Utána a húscsíkokat megforgatjuk lisztben, megmártjuk a sűrű tésztában, és azonnal bő, forró olajban sütjük. Mivel a bunda maga a köret, csak salátát adunk mellé.

Provence-i csirkemellcsíkok

kaloria 470 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.